skip to Main Content

Lærerkurser

På dette heldagskursus bliver du introduceret til en af tidens helt store trends: Matematiske Escape Rooms og du får konkrete idéer som du kan sætte i spil hjemme på skolen med det samme.

Kort fortalt, så er et ”Matematisk Escape Room” et rum, fyldt med gåder og opgaver, som eleverne skal løse for at komme ud af rummet, men Escape Rooms kan laves på MANGE måder. På kurset lærer du at udvikle matematiske gåder og opgaver, der virkelig kan sætte fut under elevernes entusiasme! Du får også input til hvordan du lave et forløb hvor eleverne selv udvikler opgaver, evt. til mindre elever på skolen.

Som en del af projektet: “Matematiske Escape rooms” (læs mere om projektet ved at klikke her) udbyder Garderhøjfortet lærerkurser, hvorigennem I vil lære hvordan I udvikler jeres helt egne matematiske Escape room-forløb. Der har i projektet været afholdt 8 gratis kurser med rigtig gode tilbagemeldinger. Det vil fremover være muligt at booke kurser til grupper af lærere enten fra en skole eller lignende eller f.eks. matematikvejlederne i en kommune. 

På kurset vil I blive introduceret til principperne bag Escape Rooms, og I vil få mulighed for at designe og udvikle jeres helt egne gåder og Escape Room-forløb i samarbejde med de øvrige deltagere. Hvis kurset afholdes på Garderhøjfortet får deltagerne selvfølgelig også lov til at prøve et af de nye Escape Rooms som Garderhøjfortet netop har udviklet (læs mere om Garderhøjfortets Escape Rooms ved at klikke her). På kurset vil der være rig mulighed for at bygge, klippe og klistre praktiske gåder og opgaver. Vi vil også komme med ideer til hvordan man kan gøre brug af værktøjerne i et makerspace til at lave elementer til sine Escape Rooms, hvis skolen har adgang til sådan et.

“Det var en både sjov og lærerig oplevelse. Selve kurset var organiseret godt med forskellige elementer og “hands on”, som gjorde det hele brugbart. Det inspirerer meget til at gå i gang hjemme på egen skole. Samtidig giver det nogle nye måder at tænke undervisning på – og det er altid godt.”

– Deltager i lærerkursus på Garderhøjfortet

Kursets indhold:

  • Prøv Garderhøjfortets Matematiske Escape Rooms
  • Prøv Garderhøjfortets Online Escape Rooms
  • Oplæg om Escape Room-tankegangen
  • Oplæg om hvordan et Escape Room-forløb kan tilrettelægges med og uden elever
  • Masser af materialer til at nørde og udvikle egne gåder og opgaver!
  • Vidensdeling og afprøvning af hinandens gåder og opgaver

Kurset henvender sig til matematiklærere på alle klassetrin, men især i udskolingen. Samt evt. klubpædagoger, gymnasielærere eller lignende der har et ønske om at arbejde med Escape Rooms for børn og unge.

Kurserne er endagskurser.

Book et lærerkursus til skolen eller kommunen:

Hvis I gerne vil booke et  kursus for skolens eller kommunens matematiklærere kan I kontakte os på mail: garderhojfortet@gentofte.dk Kurset kan enten afholdes på Garderhøjfortet eller lokaler I selv stiller til rådighed. Kurset tilpasses jeres ønsker og kan laves for lærere på alle trin.

Forløbet er målrettet elever i 7-10. klasse samt 1. årsstuderende på ungdomsuddannelserne.

Back To Top