skip to Main Content

Online Escape Rooms

Prøv Garderhøjfortets online Escape Rooms sammen med din udskolingsklasse. Det er helt gratis og du kan selv vælge hvor mange og hvilke opgaver eleverne skal arbejde med. Eleverne rejser tilbage i tiden med en tidsmaskine og løser opgaver i forskellige historiske perioder fra 1864 til nutiden. Det eneste det kræver er en computer, en printer og evt. en saks + en passer. God fornøjelse!

Garderhøjfortets Online Escape Rooms

Tidsmaskinen

Nu kan du lade hele klassen prøve kræfter med Garderhøjfortets nye online matematiske Escape Room, hvor eleverne rejser tilbage i tiden og besøger nogle af historiens største krigsbegivenheder. Her skal eleverne samarbejde og løse opgaver for at finde frem til tidsmaskinens koder. Uden disse koder er eleverne fanget for altid i fortiden!

Det unikke ved dette Escape Room er, at HELE klassen er i gang på én gang, og at det hele bliver styret online via videoer imens eleverne sidder i den fysiske verden og løser opgaverne.

Du kan som lærer selv vælge hvilke opgaver eleverne skal prøve. Dvs. du kan vælge at de bare løser 2 opgaver af gangen, eller at de skal løse alle 10 opgaver. Første gang du skal prøve Tidsmaskinen skal du oprette et log-in. Det er som sagt helt gratis. Du kommer nu ind på en side hvor du kan se en beskrivelse af alle opgaver, både i forhold til fagområde, hvor lang tid den tager, præsentationsvideo og opgaveark. Her kan du oprette dit eget Escape Room og sammensætte det som du vil.

stempel-garderhoej

Hvis du vil bruge det Matematiske Escape Room som en del af historieundervisningen også, kan vi anbefale at lade eleverne arbejde med den historiske periode på vores side om Historisk Baggrundsinfo.

Eleverne kan evt. sætte sig ind i en tidsperiode hver i mindre grupper og så præsentere dem for hinanden.

Kom i gang med en rejse i Tidsmaskinen:

1 Se videoen der gennemgår hvordan tidsmaskinen fungerer:

2 Gå til Tidsmaskinen.
Opret et Log-In hvis det er første gang du besøger Tidsmaskinen.


3 Vælg et af de Escape Rooms som vi har sammensat – eller sammensæt dit eget.


4 Print alle PDF´erne der er tilknyttet Escape Roomet og sortér dem i 5 bunker, efter gruppesymbolerne herunder.
OBS: du må IKKE afsløre hvad gruppesymbolerne forestiller!


5 Inddel din klasse i 5 grupper


6 Herefter skal hver gruppe have uddelegeret følgende roller (valgfrit):

Hvis der ikke er 6 elever i gruppen kan én elev godt have flere roller.

Lav evt. navneskilte med rollerne, som eleverne kan sætte på tøjet


7 Når I er klar til at starte logger du ind i Tidsmaskinen på en computer (evt. koblet til Smartboard/projektor) og trykker ”Start Tidsrejsen!” (Husk at tillade pop-upvinduer!).

Du kan nu vælge at blive i klassen og hjælpe dem som ”Gamemaster” eller du kan udfordre dem og følge med udenfor i stedet (Tryk på ”Spilovervågning” så kan du følge med i hvor langt klassen er nået)


Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på garderhojfortet@gentofte.dk eller telefon 39611734

Back To Top